Fizicianul Cristian Presură vorbește despre cele 3 înregistrări cu OZN-uri recunoscute public de Pentagon, analizate de ei și despre care ar trebui să prezinte un raport în aceste zile.

OZN filmat de un avion de vanatoare americanFoto: youtube.com

Cristian Presură preia și dezvoltă explicațiile lui Mike West.

După zeci de ani în care autoritățile americane au luat în derâdere și au catalogat drept aberații toate semnalările de OZN-uri de pe teritoriul Statelor Unite, Pentagonul a recunoscut recent, în mod oficial, existența unor obiecte zburătoare neidentificate, care prezintă comportamente și proprietăți inexplicabile.

În luna iunie a acestui an, Departamentul Apărării va face public în fața Congresului American un raport despre UAP-uri (Unidentified Aerial Phenomena, un nou mod de a numi OZN-urile).

Acesta a fost cerut de mai mulți oficiali, printre care Harry Reid, fostul lider al majorității Senatului (2007-2015), și doi foști directori ai CIA, care au dorit o cercetare mai amănunțită a acestor fenomene, pentru a se afla dacă ele reprezintă un pericol pentru securitatea Americii.

Astfel, grupul operativ pentru cercetarea UAP-urilor a fost înființat pe 4 august 2020.

Una dintre cele mai ciudate filmări cu UAP-uri / OZN-uri, surprinsă de piloți din Marina Americană, despre care Pentagonul a recunoscut că este reală, prezintă un obiect zburător în formă de bomboană „Tic Tac” care se mișcă extrem de ciudat, fără să respecte legile fizicii.

De exemplu, UAP-ul respectiv coboară instant de la o înălțime de 24 de km, la șapte km deasupra solului, apoi se oprește în aer și schimbă brusc direcția. Mai mult, el reușește să depășească viteza sunetului fără să genereze acel boom sonic și se scufundă în ocean.

Despre aceste filmări, care au ajuns în spațiul public fără aprobarea Pentagonului, au fost scrie articole în The New York Times și The Washington Post încă din 2017.

Abia anul trecut, în aprilie, în plină pandemie, Pentagon le-a recunoscut veridicitatea în mod public și câteva luni mai târziu a fost aprobată organizarea acelui „task force” (grup operativ) care să explice inexplicabilul.

În întâmpinarea acestui raport, mai mulți foști oficiali care s-au ocupat de securitatea au început să vorbească. John Ratcliffe este unul dintre ei, fost director al Serviciului Național de Informații din State.

În luna aprilie a acestui an, el a declarat pentru Fox News că există mult mai multe astfel de semnalări care n-au fost făcute publice. James Woolsey, fost director al CIA, dar și John Brennan, care l-a înlocuit pe Woolsey pe aceeași funcție, au declarat că iau foarte în serios aceste filmări despre care Pentagonul spune că sunt reale.