Două pseudo-mumii de extratereştri au fost prezentate în plenul Parlamentului mexican de un specialist autoproclamat şi controversat, la mai puţin de două luni după o audiere în Congresul american pe tema OZN-urilor, scriu AFP și news.ro

Spațiul - imagine genericaFoto: Kirill Cherezov / Alamy / Alamy / Profimedia

Cele două mici sarcofage care conţin fosilele creaturilor antropomorfe au fost prezentate marţi în faţa deputaţilor de către Jaime Maussan, un jurnalist şi autoproclamat specialist în ufologie, studiul obiectelor zburătoare neidentificate şi al fenomenelor aerospaţiale.

"Acestea sunt fiinţe non-umane care nu fac parte din evoluţia noastră terestră", a declarat el în cadrul unei sesiuni organizate de un deputat, Sergio Gutiérrez, în numele "interesului public".

Mumiile descoperite în Peru au "o vechime de aproximativ 1.000 de ani", a precizat el, citând analizele cu carbon 14 efectuate de Universitatea Autonomă din Mexic (UNAM).

Institutul de fizică al UNAM a confirmat într-un comunicat de presă că a efectuat într-adevăr analize, dar numai pentru a determina vârsta şi nu originea specimenelor. Laboratorul său "se distanţează de orice altă utilizare, interpretare sau denaturare a rezultatelor pe care le-a publicat", se mai arată în comunicat.

Aceste mumii "sunt o creaţie denunţată deja cu ani în urmă", a afirmat ediţia franceză a Huffington Post, amintind de controversele din jurul documentarului "Unearthing Nazca" din 2017.

Una dintre mumii "a fost examinată de un antropolog. Concluziile sale sunt clare: mumia în cauză este o colecţie de diferite rămăşiţe umane mumificate", adaugă Huffington Post.

"Primirea lui Jaime Maussan în Camera Deputaţilor arată dispreţul acestei ţări faţă de ştiinţă", s-a înfuriat un internaut mexican.

Alţii au ridiculizat audierea, cerând ca Maussan să devină "preşedintele relaţiilor intergalactice".

La 26 iulie, un fost ofiţer de informaţii, David Grusch, a declarat în faţa unei comisii a Congresului american că autorităţile muşamalizează dovezile privind existenţa extratereştrilor.

Grusch a asigurat este "absolut" convins că Statele Unite erau în posesia unui ovni, desemnat ca un "fenomen anormal neidentificat" ("UAP") de către autorităţile americane, şi chiar de restul operatorilor săi.

NASA a cerut recent eforturi sporite pentru a studia ştiinţific aceste UAP, la fel ca şi Pentagonul, care este îngrijorat de posibilele... activităţi de spionaj chinezesc.