​Oamenii de stiinta au descoperit ca puii de testoasa pot comunica inainte de a ecloza si astfel pot "aranja" sa iasa din oua in acelasi timp, scrie Daily Telegraph. Un studiu facut pe testoasele Murray din Australia arata ca embrionii se sincronizeaza pentru a preveni ca testoasele mai mici sa iasa singure si sa fie atacate de animale de prada.

Este posibil ca puii de testoasa sa isi simta unul altuia bataile inimii sau ar putea detecta vaporii respiratiei celorlalte. Astfel, testoasele mai dezvoltate pot trimite semnale referitoare la cat de mult au crescut celor care sunt mai putin dezvoltate pentru a le incuraja sa mareasca rata de dezvoltare.

"Sunt sigur ca nu stau pur si simplu acolo de vorba, dar nimeni nu poate sti cu adevarat", a declarat Rick Spencer, co-autor al studiului intocmit de echipa de cercetatori de la University of Western Study.

Acestia spun ca embrionii pozitionati in partea de jos a cuibului, unde temperaturile sunt mai scazute, au un "mecanism de recuperare" care le permite sa treaca peste perioadele cele mai lungi de incubatie. Insa felul cum acest mecanism functioneaza este necunoscut.

Cercetatorii au studiat testoasele impartiandu-le in doua grupuri de oua pe care l-au incubat la niveluri de temperatura diferite. Apoi au pus ouale impreuna, dupa o saptamana, si au analizat pulsul si coeficientii metabolici. In ultima parte a perioadei de incubatie, embrionii mai "reci" si-au marit pulsul si metabolismul si au eclozat la doar doua zile dupa cele mai "calde".