Fragmente din scheletul unui animal de talie mare, posibil o camila, au fost descoperite in Piata Unirii din Timisoara, unde au loc lucrari pentru reabilitarea centrului istoric, ramasitele datand, cel mai probabil, din secolul al XVI-lea, potrivit Mediafax.

Arheologul Dragos Diaconescu de la Muzeul Banatului, care desfasoara cercetari pe santierul din Piata Unirii din Timisoara, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX ca au fost gasite oasele unui animal de talie mare, "in mod cert" o camila, Diaconescu adaugand insa ca arheo-zoologii vor trebui sa se pronunte cu certitudine asupra acestui lucru.

"Au fost gasite craniul, o parte din gat si osul bazinului unui erbivor de talie mare, care nu e cal sau bovina, in mod cert e camila. Nu suntem arheo-zoologi asa ca determinarea va fi facuta de un arheo-zoolog. Oasele se pare ca au fost aruncate intr-o groapa si dateaza din perioada turceasca, cel mai probabil de la sfarsitul secolului al XVI-lea", a declarat arheologul Dragos Diaconescu.

Tot in Piata Unirii din Timisoara, in cadrul lucrarilor de reabilitare a centrului istoric, au fost descoperite, in luna februarie, portiuni din pavaj si trotuare din caramida care dateaza de la sfarsitul secolului al XIX-lea si despre care se crede ca duceau spre Domul Romano-Catolic.