Toți am auzit că exercițiile fizice te ajută să trăiești mai mult. Un nou studiu merge și mai departe, arătând că un stil de viață sedentar este mai dăunător pentru sănătatea ta decât fumatul, diabetul sau bolile de inimă, noteazăCNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dr. Wael Jaber, cardiolog la Cleveland Clinic și autor principal al studiului, afirmă că rezultatele acestuia sunt ”extrem de surpinzătoare”.

”Când se vede pe o bandă de alergat sau la un exercițiu de stres fizic că nu ești în bună formă, ai o perspectivă mai rea, din punct de vedere al riscului de deces, decât să fii diabetic sau fumător”, a declarat Jaber.

”N-am văzut niciodată ceva atât de clar și de obiectiv ca acest studiu”, a adăugat el. ”(Lipsa mișcării) ar trebui tratată aproape ca o boală care are un leac, acesta fiind exercițiile fizice”, a explicat Jaber.

Cercetătorii au ajuns la aceste concluzii după ce au studiat retroactiv 122.000 de pacienti care au fost testați fizic pe banda de alergat la Clinica Cleveland între 1 ianuarie 1991 și 31 decembrie 2014.