Adolescenţii din SUA consumă de zece ori mai mult canabis decât acum trei decenii, mai ales hispanicii şi afro-americanii, deşi sunt în general mai puţin înclinaţi spre consumul de tutun şi de alcool, potrivit unui studiu publicat luni de Universitatea Nebraska din Omaha (UNO), relatează EFE, citată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Studiul a utilizat date ale guvernului federal pentru a determina comportamentul a 200.000 de tineri între 1991 şi 2017.

În 1991, doar 0,6% dintre minori consumau marijuana cel puţin o dată pe lună, spre deosebire de 6,3% în 2017. De asemenea s-a dublat procentul adolescenţilor care consumă marijuana şi alcool cel puţin o dată pe lună, care a crescut de la 3,6% la 7,6% în perioada menţionată.

Aceste procente au înregistrat o creştere în rândul latino-americanilor şi afro-americanilor, potrivit studiului realizat de doctoriţa Hongying Dai, de la Colegiul de Sănătate Publică al UNO.

Potrivit lui Hongying Dai această creştere a procentelor sunt determinate de o schimbare a atitudinii faţă de canabis şi de legile statale care permit consumul.