Peste 80% dintre manageri au nevoie sa acceseze informatii interne cand sunt in afara companiei, iar circa 74% utilizeaza tablete in acest scop, arata un sondaj recent. Cifrele reflecta elocvent nevoia tot mai mare de acces la informatiile de serviciu in timp real.

SBA tabletaFoto: SIVECO Romania

Pentru a raspunde nevoii de mobilitate a managerilor, solutiile informatice de tip Business Intelligence, care ofera analize integrate privind indicatorii companiei, trebuie sa fie accesibile "aici si acum".

Solutia dedicata managerilor oferita de SIVECO Romania - SIVECO Business Analyzer - este un adevarat tablou de bord de unde acestia pot accesa analize multicriteriu care redau performanta companiei. Lansat in urma cu 10 ani, SIVECO Business Analyzer este printre cele mai eficiente sisteme informationale de management. Sistemul "consiliaza" managerii in activitatile de planificare, urmarire, control si prognoza si ofera suport informational pentru adoptarea strategiilor de control al costurilor si de identificare a surselor de crestere a profitului.

De acum, tabloul de bord al companiei poate fi accesat si de pe dispozitivele mobile (de ex. iPad, iPhone). Prin noua facilitate pusa la dispozitia managerilor nu mai exista limitari de timp si spatiu.

SBA telefon

SBA telefon

Managerii pot consulta in timp real indicatorii de performanta ai companiei, prezentati sub forma grafica si tabelara, intr-o forma sugestiva, usor de gestionat si personalizat. Ei pot urmari de pe tableta sau telefon zonele cu probleme din cadrul activitatii companiei si pot naviga pentru descoperirea cauzelor. Astfel, pot fi evaluate in timp real nu doar performantele globale ale companiei, ci si zonele unde businessul poate fi imbunatatit.

Cu ajutorul solutiei sunt centralizate si filtrate in mod automat informatiile relevante pentru dezvoltarea afacerii. Practic, aceste softuri inteligente analizeaza si califica volume uriase de date, oferind managerilor un ajutor important in fundamentarea deciziilor si actiunilor de business.

Managerii pot decide dupa ce criterii sa analizeze business-ul si in ce forma sa primeasca datele. De exemplu, un manager analizeaza valoarea vanzarilor per produs, agent de vanzare, interval de timp, canal de distributie, oras, judet si regiune. Aceasta inseamna ca el primeste o analiza dupa 7 criterii. El poate primi insa analize n-dimensionale dupa mai multe criterii: clienti, furnizori, intervale de timp, tari, regiuni, judete, orase, departamente, structura buget, conturi contabile, venituri, cheltuieli, tipuri de costuri, salariati, functii salariati, grade de pregatire, tipuri de echipamente, tipuri de interventii etc. In functie de cerintele specifice fiecarui manager si a verticalei de business se pot modela alti indicatori n-dimensionali.

Stefanita Ghita

Stefanita Ghita

"In plus fata de mobilitatea oferita, noile actualizari tehnologice ale solutiei reduc decalajul dintre datele existente in sistemele tranzactionale si rapoartele agregate din sistemele de Business Intelligence - Tablou de bord. Indicatorii n-dimensionali ofera managerului imaginea afacerii in timp real (online). Sistemul configurat pentru tableta si telefon are facilitatea de alertare - prin email, SMS - in care managerul poate primi la intervale prestabilite rapoarte din sistemul informatic. Prin aceste noi facilitati venim in sprijinul managerilor care folosesc curent dispozitivele mobile si vor sa fie permanent conectati cu ceea ce se intampla cu afacerea lor, indiferent de verticala de business in care activeaza", a declarat Stefanita Ghita, director dezvoltare SIVECO Applications 2020.

SIVECO Romania a implementat SIVECO Business Analyzer - Tablou de bord la zeci de organizatii publice si private care gestioneaza un volum mare de date si procese de afaceri, ale caror activitati au implicatii la nivel national si international: Aerostar, Dobrogea Biscuit, GRIRO, Electrocentrale Braila, Transelectrica, CONGAZ, RAFO Onesti, Aeroportul Timisoara, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate din Romania, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV), Ministerul Educatiei Nationale (MEN), Autoritatea Navala Romana, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, Administratia Porturilor Maritime Constanta, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), Primaria Municipiului Bucuresti etc.