​Mai sunt doar doua zile pana cand va intra in vigoare noua cota de TVA de 9%. Aceasta va fi aplicata pentru alimente, inclusiv bauturi (cu exceptia bauturilor alcoolice) destinate consumului uman si animal, animale si pasari vii din specii domestice, seminte, plante si ingrediente utilizate in prepararea alimentelor. Firmele pot adopta noul sistem de plata a taxei pe valoare adaugata (TVA) cu ajutorul Componentei de management financiar-contabil - care face parte din pachetul informatic integrat SIVECO Applications 2020 Project:Cloud.

Alexandru Mihail-Technical Leader SIVECOFoto: SIVECO

Alexandru Mihail, Technical Leader SIVECO Applications in cadrul SIVECO Romania, declara: "Sistemul informatic de management al afacerilor SIVECO Applications 2020 poate fi usor adaptat si, ca urmare, implementarea TVA se va face foarte repede de orice client. Practic situatiile de raportare contabila sunt deja pregatite pentru aceasta modificare si pentru iminentele modificari ce vor urma. Faptul ca acest sistem este 100% romanesc si urmareste modificarile legislative, aliniindu-se flexibil si intuitiv la acestea, vine in ajutorul firmelor care au ales sau vor alege sa-l foloseasca, usurand perioada de acomodare necesara personalului specializat".

Componenta de Management financiar-contabil are o constructie modularã, care permite culegerea datelor in mod simplu si introducerea unica a informatiei in sistem. Din punct de vedere arhitectural, profitand de conceptele teoretice si solutiile practice ale tehnologiei Oracle, sistemul corespunde standardelor internationale de organizare si conducere.

Componenta de Management Financiar - Contabil asigura un control unitar al fluxului financiar al documentelor primare si o evidenta financiar-contabila completa la nivel sintetic si analitic. In orice moment, pot fi simulate operatiile de inchidere de luna si pot fi tiparite automat documentele de informare si sinteza cerute de legislatia in vigoare.

Componenta de Management Financiar - Contabil are o arhitectura scalabila, pe mai multe niveluri, asigurand urmarirea performantelor oricarei activitati economice. Modulul interactioneaza cu toate celelalte componente ale sistemului, prin fluxuri complexe de lucru. Orice informatie valorica rezultata din activitatile de business este reflectata imediata in componenta de Management Financiar - Contabil.

Citeste mai multe despre Siveco si Siveco applications