Aproximativ o duzină de angajați Google demisionează în semn de protest față de implicarea gigantului tehnic în Proiectul Maven, un program militar controversat care utilizează inteligența artificială, scrie Gizmodo, potrivit Fox News.

HotNews.roFoto: Hotnews

Proiectul Maven, care utilizează AI pentru a îmbunătăți sistemul de direcționare a dronelor, a fost o sursă de îngrijorare pentru un număr de angajați Google. Luna trecută, peste 3.100 de angajați Google au semnat o scrisoare către directorului executiv al companiei, Sundar Pichai, cerându-i să renunțe la proiect.

Google "nu ar trebui să se implice în război", potrivit scrisorii către Pichai, CEO-ul companiei Google, semnată de mii de angajați nemulțumiți. "Prin urmare, solicităm ca proiectul Maven să fie anulat, iar Google să publice și să pună în aplicare o politică precisă care să ateste că nici Google, nici contractorii săi nu vor construi vreodată tehnologii de război", se arată în scrisoare, potrivit New York Times.

Îngrijorările angajaților în ceea ce privește proiectul variază de la îngrijorările etice legate de folosirea inteligenței artificiale în război, la suspiciuni cu privire la deciziile politice ale Google și la o posibilă erodare a încrederii utilizatorilor, potrivit Gizmodo.