Amazon a început să lucreze cu poliția din SUA pentru a oferi tehnologii de recunoaștere a feței, pe fondul îngrijorării din partea grupurilor pentru drepturile civile, potrivitBBC.

Logo AmazonFoto: Hotnews

Uniunea Americană a Libertăților Civile (ACLU) a spus că ghidul software-ului Rekognition al gigantului de retail "ar putea fi citit ca un manual de utilizare pentru supravegherea autoritară".

Tehnologia a fost folosită în trecut pentru a găsi copiii pierduți sau alte persoane de interes și a are un mare potențial în combaterea criminalității în viitor. În Oregon, tehnologia a fost alimentată cu o bază de date de 300.000 de persoane pentru a crea o aplicație mobilă.

Ofițerii ar putea folosi aplicația pentru a verifica fețele oamenilor în cazul oricărei probleme de natură judiciară. "Aplicarea recunoasterii faciale camerelor portabile ar transforma radical aceste dispozitive", a susținut Matt Cagle, avocat în domeniul tehnologiei și libertăților civile pentru ACLU din California.

El a explicat că introducerea camerelor portabile a fost facută pentru ca polițiștii să fie mai responsabili pentru acțiunile lor. "Aceasta tehnologie ar transforma dispozitivele în mașini de supraveghere destinate publicului", a adăugat el.

Sistemul utilizează platforma cloud computing Amazon, Amazon Web Services (AWS). Tehnologia nu era un secret - Amazon a publicat detalii despre colaborarea cu poliția pe blogul său AWS.