O echipa de arheologi din Bulgaria a descoperit vestigiile bine conservate ale unei bai romane, in vechiul oras bulgaresc Sozopol, relateaza Novinite.

Anuntul a fost facut de directorul Muzeului National de Istorie din Bulgaria, Bozhidar Dimitrov.

"Echipa, condusa de directorul Muzeului Arheologic din Sozopol, Dimitar Nedev, a facut aceasta descoperire in timpul sapaturilor efectuate in zona din fata zidurilor cetatii Sozopol", a declarat istoricul bulgar.

Potrivit lui Dimitrov, constructia are 18 metri lungime si prezinta un sistem complex de procurare a apei, precum si numeroase bazine de diferite marimi.

"In afara de baile romane de la Hisarea si Varna, aceasta este cea mai bine conservata baie romana de pe teritoriul bulgar", a adaugat el.

Dimitrov si-a exprimat totodata satisfactia fata de sirul de descoperiri facute la Sozopol, care, spune el, vor constitui o atractiva expozitie in aer liber, odata ce lucrarile arheologice vor fi finalizate.

Orasul Sozopol, fondat de colonistii greci in secolul al V-lea i.Hr., in sudul actualului litoral bulgaresc la Marea Neagra, este in prezent o populara statiune turistica.