ARHEOLOGIE
Evolutie
Foto: pixabay.com

Homo sapiens ar fi ajuns în Eurasia mai devreme decât se estimase anterior (studiu)

de N.O. HotNews.ro
Miercuri, 10 Iul 2019 Science - Arheologie
Mai multe cranii fosilizate descoperite în peştera Apidima din Grecia sugerează că omul modern a ajuns în Eurasia cu peste 150.000 de ani mai devreme decât se credea anterior, relatează miercuri Press Association, potrivit Agerpres.
Babilon
Foto: Wikimedia Commons

Irak: Orașul antic Babilon a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO

de A.L. HotNews.ro
Sâmbătă, 6 Iul 2019 Science - Arheologie
Orașul antic Babilon, menționat pentru prima oară într-o tabletă de argilă din secolul al 23-lea î.Hr., a fost desemnat drept sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, vineri, printr-un un vot ce vine după decenii de lobby al Irakului, relatează Reuters.
Cipru
Foto: Hotnews

Scafandrii au descoperit o epavă din timpul Imperiului Roman, în largul coastelor Ciprului

de N.O. HotNews.ro
Joi, 27 Iun 2019 Science - Arheologie
Cercetătorii din Cipru au descoperit în largul regiunii Protaras o epavă din perioada Imperiului Roman, crezându-se a fi prima descoperire bine conservată de acest gen din jurul insulei mediteraneene, informează Reuters.
descoperire Siberia
Foto: Captura Twitter

Siberia antică este originea unei civilizații necunoscute până acum, spun cercetătorii

de N.O. HotNews.ro
Vineri, 7 Iun 2019 Science - Arheologie
Era frig și implica lupta cu mamuții lânoși - dar se pare că Siberia antică, acum 30.000 de ani, era gazda unui grup de oameni necunoscut anterior, spun oamenii de știință care subliniază că descoperirea ar putea să ajute la dezlegarea misterului legat de strămoșii amerindienilor, relatează The Guardian.
Cum arata camera mortuara de secol VI din Essex
Foto: prittlewellprincelyburial.org

VIDEO Cum arată o cameră mortuară a unei căpetenii de acum 1.400 de ani - Povestea unei descoperiri extraordinare pentru arheologia britanică

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 9 Mai 2019 Science - Arheologie
În 2003 la operațiunile de lărgire a unui drum s-a făcut o descoperire excepțională: o cameră mortuară de acum 14 secole care a aparținut unui om important de atunci, dovadă că s-au descoperit obiecte de aur și ceramică adusă de la mii de kilometri distanță. Arheologii spun că este echivalentul britanic al mormântului lui Tutankhamon, fiindcă este o minune că atât de multe s-au păstrat. Cercetătorii nu doar că au analizat în detaliu totul, dar a fost construit și un site interactiv unde poți naviga prin mormântul foarte vechi.
maxilar denisovan descoperit
Foto: Captura Twitter

Omul de Denisova a trăit pe platoul tibetan acum 160.000 de ani

de N.O. HotNews.ro
Miercuri, 1 Mai 2019 Science - Arheologie
Omul de Denisova, rudă apropiată a omului de Neanderthal, a trăit pe platoul tibetan la 3.300 de metri deasupra nivelului mării acum cel puțin 160.000 de ani, au spus miercuri cercetătorii în revista Nature, relatează AFP.
Notre Dame, interiorul
Foto: Victor Cozmei / HotNews.ro

FOTOGALERIE Notre Dame - Comorile care au făcut-o celebră, ”pădurea” de lemn care s-a făcut scrum și miraculoasa poveste a celor 16 statui care au scăpat

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 16 Apr 2019 Science - Arheologie
Catedrala Notre Dame, care a fost devastată de un incendiu luni, adăpostea o mulțime de comori care au făcut-o celebră, de la fragmente din Sfânta Cruce și alte relicve religioase, până la uriașe vitralii și clopote foarte grele. O parte dintre comori au putut fi salvate, despre altele încă nu știm. Cu patru zile înainte de dezastru au fost desprinse de pe acoperiș 16 statui mari din cupru care, astfel, au scăpat, fiindcă au fost duse pentru a fi restaurate. În articol puteți citi și despre ”pădurea” din lemn care s-a făcut scrum.
Soricei mumificati
Foto: Captura Twitter

FOTO Șoricei mumificați au fost găsiți într-un ”frumos colorat” cavou egiptean

de N.O. HotNews.ro
Sâmbătă, 6 Apr 2019 Science - Arheologie
Zeci de șoricei mumificați se aflau printre animalele găsite într-un mormânt egiptean care a fost prezentat vineri, relatează The Guardian, citând Reuters și AFP. Cavoul, descoperit recent, datează de acum peste 2.000 de ani.
dinozauri
Foto: Stirile ProTV

Știrile ProTV: Descoperirea din “Valea Iadului” care ar putea rezolva misterul dispariţiei dinozaurilor

de Stirile ProTV Stirile ProTV
Luni, 1 Apr 2019 Science - Arheologie
Paleontologii de la Universitatea din Kansas au făcut o descoperire uluitoare – un „cimitir al dinozaurilor” chiar din ziua când Pământul a fost lovit de un asteroid, iar impactul a dus la dispariţia uriaşelor reptile.
Situl Targsoru Nou
Foto: Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Prahova

Arheologii din Prahova au descoperit un mormânt care datează din secolul III

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 28 Mar 2019 Science - Arheologie
Arheologii Muzeului de Istorie Prahova au descoperit la Strejnicu, județul Prahova, într-un tumul, un mormânt care datează din secolul III și în care au fost îngropați un adult și un copil, informează Mediafax.
Göbekli Tepe
Foto: Wikimedia Commons

VIDEO Göbekli Tepe, templul care a schimbă istoria religiilor, se deschide în Turcia

de Serban Anghel HotNews.ro
Luni, 11 Mar 2019 Science - Arheologie
Când în 1963 arheologii turci și germani au început descoperirea structurilor circulare, au realizat că erau în fața unei descoperiri importante, dar nu au putut ști că au mutat acul istoriei religiilor cu mai multe milenii înapoi. Göbekli Tepe, în sud-estul Turciei, nu departe de orașul Urfa, are de fapt 12.000 de ani, fiind mult mai vechi decât Stonehenge și decât piramidele, iar prin succesiunea de structuri circulare concentrice pe care le prezintă, constituie ceea ce arheologia definește a fi un templu în toată regula, relatează La Stampa.
pestera mayasa Chichen Itza
Foto: Captura National Geographic

VIDEO Mexic: Arheologii au descoperit o peșteră folosită în ritualurile mayașe și care a rămas neatinsă pentru peste 1.000 de ani

de N.O. HotNews.ro
Marţi, 5 Mar 2019 Science - Arheologie
Arheologii mexicani au descoperit peste 150 de obiecte ritualice - care au rămas neatinse mai bine de 1.000 de ani - într-o grotă situată sub situl arheologic al orașului precolumbian Chichén Itzá, în Yucatan (estul Mexicului), a indicat luni un cercetător responsabil de proiect, scrie AFP.
Stonehenge
Foto: Wikimedia Commons

O parte dintre uriașele coloane de la Stonehenge au fost transportate peste 200 km pe uscat, arată o nouă teorie

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 20 Feb 2019 Science - Arheologie
Uriașul ansamblu megalitic de la Stonehenge este subiectul multor teorii, unele de domeniul science-fiction, mai ales că rămâne un mister de ce oamenii de acum 5.000 de ani au ales să construiască ceva atât de complex, cu uneltele rudimentare ale neoliticului. Acum, noi teorii arată că blocuri de piatră de două tone au fost aduse de la peste 230 km pe uscat, și nu pe mare cum se credea. Marea întrebare este de ce pentru Stonehenge blocuri atât de grele au fost transportate sute de km, în timp ce alte monumente megalitice din Europa au fost construite la maxim 15-20 km de carierele de piatră.
mormant incas
Foto: Captura Facebook

VIDEO Descoperirea camerei funerare a unui nobil incaș în Peru

de Serban Anghel HotNews.ro
Sâmbătă, 16 Feb 2019 Science - Arheologie
Arheologii peruani au descoperit o cameră funerară din epoca incașă, unde fusese înmormântată o persoană ce făcea parte din elită, a declarat un cercetător vineri conform AFP.
Evolutie
Foto: pixabay.com

Un maxilar superior de Homo sapiens descoperit în Israel rescrie istoria evoluției

de G.S. HotNews.ro
Luni, 11 Feb 2019 Science - Arheologie
Un maxilar superior de Homo sapiens rescrie istoria evoluției, după ce cercetătorii care au studiat fosila, descoperită într-o peșteră din Israel, au concluzionat că este cel mai vechi fragment de schelet al unei ființe umane moderne descoperit în afara Africii, potrivit Newsweek, citat de Mediafax.
Capitanul Matthew Flinders
Foto: Wikipedia

VIDEO Rămășițele exploratorului britanic care a dat numele Australiei au fost găsite în timpul lucrărilor la calea ferată de mare viteză din Londra

de N.O. HotNews.ro
Vineri, 25 Ian 2019 Science - Arheologie
Arheologii au găsit rămăşiţele căpitanului Matthew Flinders, un explorator britanic care este creditat pentru înconjurarea și numirea continentului australian, relatează Reuters.
Shetland
Foto: Wikimedia Commons

Ultima Thule - Uimitorul drum către nord al unui explorator grec de acum 2.300 de ani

de Vlad Barza HotNews.ro
Sâmbătă, 5 Ian 2019 Science - Arheologie
Ultima Thule a devenit un termen ce desemnează locuri extrem de îndepărtate situate la granița dintre real și imaginar. Însă prima ”Ultima Thule” din istorie este un loc misterios în care a ajuns acum 2.300 de ani un grec, undeva în regiunea de nord a Europei. Nu se știe dacă este vorba de insulele Shetland, de Islanda sau de Scandinavia și va rămâne un mister. Însă putem spune că locul atins de Pytheas era pentru vechii greci la fel de îndepărtat cum este pentru noi corpul ceresc de care o sonda NASA s-a apropiat acum câteva zile.
Piramidele egiptene
Foto: Radio Romania

Egiptul a descoperit un mormânt de 4400 de ani în stare excepțională

de L. S. HotNews.ro
Luni, 17 Dec 2018 Science - Arheologie
Descoperire arheologică în Egipt, unde un mormânt vechi de 4400 de ani a fost descoperit într-o stare excepțională, scrie abcnews. Mormântul, care aparține unui preot din antichitate a fost descoperit în sudul orașului.
piramida din Saqqara
Foto: Wikimedia Commons

CNN: Mormânt de 4400 de ani descoperit în Egipt

de Serban Anghel HotNews.ro
Luni, 17 Dec 2018 Science - Arheologie
În sudul orașului Cairo a fost descoperit un mormânt cu o vechime de peste 4 000 de ani, care conținea desene bine conservate, potrivit Ministerului Antichităților din Egipt citat de CNN.
Expozitie despre marele rege Ashurbanipal, la British Museum
Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

​VIDEO FOTO Povestea regelui care acum 26 de secole se considera ”stăpânul lumii” - Războinic, bibliotecar, asasin și vizionar

de Vlad Barza HotNews.ro
Sâmbătă, 15 Dec 2018 Science - Arheologie
Acum 2.600 de ani Imperiul Asirian se întindea din estul Mediteranei și până în partea occidentală a Iranului și era condus de Ashurbanipal, un rege care nu a ezitat să-și omoare în chinuri groaznice inamicii, dar a construit și prima mare bibliotecă a omenirii. O expoziție uimitoare de la British Museum arată cum era viața în timpul domniei marelui rege, cu sunete, lumini, statui, basoreliefuri și plăcuțe de argilă. Expoziția care vorbește de lucruri ce s-au întâmplat acum foarte mult timp are însă multe legături cu prezentul: este sponsorizată de o companie petrolieră controversată, iar orașele princiare arse acum două milenii au mai suferit un val de distrugeri dureroase și acum câțiva ani.
Vremea la


/
Maine:
|

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Sistemul bancar în Sicilia
Undeva în Sicilia – Banca dumneavoastră dă credite doar pe baza ”cuvântului de onoare” ? – Da, desigur. – Dar dacă eu nu am să pot restitui banii?
Bancul zilei: Punctualitate
Trei ruși stau de vorbă într-un lagăr din Gulag. La un moment dat, unul dintre ei întreabă...
Bancul zilei: Două vești
Doctorul: – Am două vești pentru tine. Una rea și una bună. Cea rea:
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version