ARHEOLOGIE
Otzi omul gheturilor, reconstructie
Foto: iceman.it

Se împlinesc 30 de ani de când a fost descoperit în Alpi Otzi, ”omul ghețurilor”. Ce știm despre cea mai cunoscută mumie europeană

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 16 Sept 2021 Science - Arheologie
​Pe 19 septembrie 1991 s-a făcut una dintre cele mai importante descoperiri arheologice din ultimul secol: la granița italo-austriacă, în Alpi, doi turiști germani au găsit corpul perfect conservat al un om ce a trăit acum 5.200 de ani. De atunci Otzi, care se găsește în orașul italian Bolzano, a fost intens studiat cu aparatele cele mai moderne și se știu extrem de multe despre cum a trăit și despre cum a pierit.
Michelangelo
Foto: Metropolitan Museum of Art, New York

Gigantul artelor Michelangelo ar fi fost de fapt destul de scund

de Ionuț Baiaș HotNews.ro
Luni, 13 Sept 2021 Science - Arheologie
Ca artist, legendarul Michelangelo Buonarroti a lăsat în urmă o operă colosală. Dar în viața reală, pantofii marelui pictor nu erau deloc mari - și nici Michelangelo nu era. Analiza cercetătorilor este prima care a estimat caracteristicile fizice ale artistului pe baza măsurătorilor obiectelor personale, scrie Live Science.
Un nou dinozaur descoperit in Uzbekistan
Foto: University of Tsukuba

Oamenii de știință au descoperit un dinozaur ”dinte de rechin” care domina lanțul trofic înainte de tiranozauri

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 10 Sept 2021 Science - Arheologie
Oamenii de știință au descoperit un nou dinozaur gigantic cu dinți asemănători unui rechin, care a trăit în urmă cu 90 de milioane de ani și a fost un prădător de vârf al timpului său înainte de apariția Tiranosaurului rex, scrie Independent și CNN.
Comoara de aur descoperita in Danemarca
Foto: vejlemuseerne.dk

VIDEO „Descoperire de vis” în Danemarca: O comoară cu obiecte din aur ce datează din urmă cu 1.500 de ani

de S.J. HotNews.ro
Luni, 6 Sept 2021 Science - Arheologie
Obiecte din aur cu o vechime de aproximativ 1.500 de ani, care compun una dintre cele mai mari, mai valoroase şi mai frumoase comori din istoria Danemarcei, a fost descoperită recent în această ţară, relatează site-ul danez DR, citat de Agerpres.
Dune de nisip
Foto: Public Domain Pictures

Arheologii au descoperit unelte care ar putea explica părăsirea Africii de către oamenii preistorici

de S.J. HotNews.ro
Luni, 6 Sept 2021 Science - Arheologie
Arheologii au descoperit unelte primitive în Arabia Saudită care demonstrează că oamenii preistorici se aflau în zonă în urmă cu 400.000 de ani, cea mai veche dovadă de până acum a faptului că zona era locuită, relatează IFL Science.
Gherla Info
Foto: Captura de ecran

Cum a ajuns site-ul Gherla INFO să fie citat de Live Science: „O descoperire neobișnuită în Transilvania”

de S.J. HotNews.ro
Miercuri, 1 Sept 2021 Science - Arheologie
Popularul site de știință Live Science a citat zilele trecute un articol publicat de Gherla INFO, un site local din județul Cluj, scriind despre o descoperire „unică” și „neobișnuită” în „capitala istorică a Transilvaniei”.​
Sapaturile facute de arheologii britanici
Foto: University of Reading

Arheologii au descoperit mănăstirea pierdută a reginei Cynethryth

de S.J. HotNews.ro
Luni, 30 Aug 2021 Science - Arheologie
Arheologii britanici cred că au descoperit mănăstirea pierdută a reginei Cynethryth din Mercia secolului VIII, relatează Live Science.
excavari Herculaneum
Foto: Captura Wikipedia

Dieta vechilor romani din Herculaneum, descoperită datorită aminoacizilor conservați în oasele a 17 adulți

de Redactia HotNews.ro
Vineri, 27 Aug 2021 Science - Arheologie
Herculaneum ne oferă noi știri și curiozități despre vechii romani. De dată aceasta se vorbeşte despre dietă, diferită pentru bărbați și femei și care a fost reconstituită în detaliu: bărbații mâncau mai mult pește și cereale, în timp ce femeile consumau mai multe produse de origine animală, fructe și legume, relatează Rai News, potrivit Rador.
Pestera in care a fost facuta descoperirea
Foto: University of Hasanuddin

Arheologii au descoperit un grup preistoric de Homo Sapiens necunoscut până acum

de S.J. HotNews.ro
Joi, 26 Aug 2021 Science - Arheologie
Oasele unei adolescente care a murit cu peste 7.000 de ani în urmă pe insula indoneziană Sulawesi spun povestea unui grup de Homo Sapiens necunoscut până acum, relatează CNN.
Inscriptie a mormantului descoperit in Pompei
Foto: DAPRESS / Splash / Profimedia Images

Nouă descoperire în Pompei: Arheologii au găsit prima dovadă a folosirii limbii grecești alături de latină

de S.J. HotNews.ro
Marţi, 17 Aug 2021 Science - Arheologie
Arheologii au descoperit un schelet remarcabil de bine conservat în timpul excavării unui mormânt din Pompei, acesta conținând și prima confirmare a folosirii limbii grecești alături de latină în orașul roman, anunță Euronews.
Ruinele Templo Mayor din fosta capitală Tenochtitlan, Mexico City
Foto: Byelikova, Dreamstime.com

Se împlinesc 500 de ani de când Imperiul Aztec s-a predat în fața spaniolilor conduși de Hernan Cortes

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 13 Aug 2021 Science - Arheologie
Mexicul este în fața unei aniversări controversate: se împlinesc 500 de ani de când aztecii s-au predat în fața coloniștilor spanioli conduși de Hernan Cortes care în 1521 a pus mâna pe marea capitală Tenochtitlan ale căror ruine se mai văd și astăzi în Mexico City. Politicienii din Mexic, dar și publicul larg sunt puși în fața unei aniversări complicate: a fost o cucerire a Mexicului, un război mezoamerican, o întâlnire a două lumi diferite sau un genocid?
Thapunngaka-shawi, un dinozaur zburator urias
Foto: sci-news.com

Rămăşiţele unui dinozaur zburător uriaş, descris ca un dragon, descoperite în Australia

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 11 Aug 2021 Science - Arheologie
Un grup de cercetători australieni au descoperit rămăşiţele unui dinozaur zburător uriaş, descris că un "dragon de temut", care a survolat teritoriului australian în perioada Cretacicului, au informat marţi surse academice citate de EFE și Agerpres.
Reconstructie a capului unui neanderthal
Foto: Wikimedia Commons

Studii noi relevă că neanderthalienii au pictat peșteri în Europa cu mult înaintea oamenilor moderni

de I.B. HotNews.ro
Marţi, 3 Aug 2021 Science - Arheologie
Dacă neanderthalienii au avut o gândire simbolică și o sensibilitate artistică a fost o întrebare care a provocat de-a lungul anilor experții în evoluția umană. Dar se adună dovezi că verișorii noștri din epoca de piatră au fost bine dezvoltați cognitiv și au creat forme de artă în Europa cu mult înainte ca Homo sapiens să fie pe scenă, potrivit CNN.
China
Foto: Needpix.com

Arheologii români și chinezi fac echipă pentru a cerceta un posibil ”drum al ceramicii pictate” preistorice / Ruta ar fi unit Europa cu Extremul Orient înainte de celebrul Drum al Mătăsii

de N.O. HotNews.ro
Marţi, 3 Aug 2021 Science - Arheologie
Institutul de Arheologie din cadrul Academiei de Ştiinţe Sociale din China a iniţiat o colaborare cu Academia Română de Ştiinţe pentru a desfăşura săpături arheologice într-un sit din provincia Gansu (China) în căutare de noi fragmente de ceramică pictată într-un stil asemănător cu fragmente de ceramică pictate descoperite în România, transmite marţi Xinhua, potrivit Agerpres.
Fosile marine din Jurassic
Foto: Natural History Museum of London

„Pompeiul Jurasicului”: Un ”cimitir” imens de creaturi marine ciudate descoperit în centrul Regatului Unit

de I.B. HotNews.ro
Joi, 29 Iul 2021 Science - Arheologie
Paleontologii au descoperit un enorm site arheologic cu fosille unor creaturi marine din Jurasic, ”ciudate ca niște extratereștri”, sub o carieră de calcar din regiunea Cotswolds din Marea Britanie, potrivit BBCși Live Science.
Tablita sumeriana
Foto: TopFoto / Topfoto / Profimedia

Administrația Biden va înapoia Irakului 17.000 de artefacte arheologice aduse în SUA după invazia din 2003

de S.J. HotNews.ro
Miercuri, 28 Iul 2021 Science - Arheologie
Statele Unite vor înapoia Irakului 17.000 de artefacte arheologice datând de aproape 4.000 de ani şi furate de-a lungul ultimelor decenii, o restituire „fără precedent”, a spus miercuri Ministerul irakian al Culturii, scriu Le Figaro și News.ro.
Patagonia
Foto: Flickr

Argentina: 160 de ouă de păsări preistorice au fost descoperite într-un campus

de I.B. HotNews.ro
Joi, 22 Iul 2021 Science - Arheologie
Paleontologii argentinieni au anunțat joi descoperirea a peste 160 de ouă fosilizate de păsări preistorice în timpul lucrărilor la un campus universitar din provincia Neuquén, Patagonia (sud), potrivit AFP.

O corabie militară antică şi morminte greceşti, descoperite în oraşul scufundat Thonis-Heracleion din Egipt

de N.O. HotNews.ro
Luni, 19 Iul 2021 Science - Arheologie
O echipă de scufundători a descoperit fragmente dintr-o corabie militară în oraşul antic scufundat Thonis-Heracleion - odinioară cel mai mare port egiptean la Mediterană -, precum şi un complex funerar atestând prezenţa negustorilor greci, au precizat luni autorităţile egiptene, potrivit Reuters, scrie Agerpres.
Theiatitan azari
Foto: Nature

A fost descoperită cea mai veche fosilă de insectă care comunica cu aripile sale

de I.B. HotNews.ro
Joi, 8 Iul 2021 Science - Arheologie
A fost botezată Theiatitan azari și a trăit acum 310 milioane de ani fiind cea mai veche fosilă descoperită a unei insecte care își folosește aripile ca mijloc de comunicare, dezvăluie un studiu al paleoentomologilor publicat joi, citat de AFP.
Pestera Iroungou
Foto: P. Mora /Antiquity Publications Ltd.

Cranii cu o vechime de 500 de ani dezgropate în Gabon: Oamenii și-au schimbat dramatic aspectul feței prin îndepărtarea dinților din față

de I.B. HotNews.ro
Joi, 8 Iul 2021 Science - Arheologie
Bărbații și femeile care locuiau în Africa Centrală de Vest acum 500 de ani și-au schimbat dramatic aspectul prin îndepărtarea dinților din față, dezvăluie craniile antice. Arheologii au descoperit craniile modificate vechi de secole adânc sub pământ într-o peșteră la care se putea ajunge doar cu frânghie, printr-o gaură din acoperișul cavernei, potrivit Live Science.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Noul salut la modă din iarna lui 2021
Iarna lui 2021: Se întalnește gazul cu electricitatea în iarna anului 2021: - Salut...
Bancul zilei: Dedicare totală pentru Parlamentul și guvernul tău
Un reporter îi ia un interviu unui tip de pe stradă.- Dumneavoastră ați munci gratis pentru un ministru?- Sigur că da!- Dar pentru un senator?- Fără îndoială!- Și pentru un deputat?
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by