TEHNOLOGIE
Columbia tactile lightshow
Foto: Columbia University

Science Report: La oameni, nervii din degete asigură simțul tactil. Roboții vor fi ajutați de... lumină

de A. Th. C. HotNews.ro
Miercuri, 4 Mar 2020 Science - Tehnologie
Roboții ne-au depășit în multe privințe. Sunt mai puternici, mai rezistenți și nu cer niciodată pauză de masă. Dar când vine vorba de simțuri se descurcă mai greu. Nu miros prea bine, nici nu au gust (deși cercetătorii progresează cu limbile pentru roboți) și nici nu simt cum trebuie cu mecanismele lor de apucare – și acesta e un lucru serios, deoarece nu vrem să ne spargă vesela sau capul.
Rudolf Diesel
Foto: Facebook

”Motorul diesel va muri” – deși este mai bun ca niciodată

de A.Th.C. HotNews.ro
Marţi, 25 Feb 2020 Science - Tehnologie
De la izbucnirea scandalului „dieselgate”, 24 de modele nu mai oferă nicio motorizare pe motorină, conform Centrului de Cercetări pentru Automobile (CCA) din Duisburg, Germania. Pentru alte 40 de modele, cererea pentru diesel a ajuns atât de scăzută că motorizarea tinde să dispară și la ele.
Jetman
Foto: Captura YouTube

VIDEO Zbor "istoric" pentru "Jetman" în cerul Dubaiului

de R.M. HotNews.ro
Marţi, 18 Feb 2020 Science - Tehnologie
"Omul-avion" francez Vince Reffet a reușit în Dubai o decolare de la sol și atingerea unei altitudini de 1.800 de metri, o premieră mondială, au anunțat organizatorii Expoziției universale 2020 care au găzduit evenimentul, calificat drept "istoric", scrie AFP.
Cernobîl – noul sarcofag din 2017
Foto: Wikipedia

Science Report. Un nou șoc de la Cernobîl: în interiorul reactorului, o ciupercă prosperă și se hrănește cu radiații

de A.Th.C. HotNews.ro
Marţi, 11 Feb 2020 Science - Tehnologie
În 1991, ciudata ciupercă a fost descoperită crescând pe pereții reactorului, ceea ce i-a uluit pe oamenii de știință din cauza mediului extrem de bogat în radiații. Acum, ea a fost găsită și în interiorul reactorului. Cercetătorii și-au dat în cele din urmă seama că nu este doar imună la radiațiile mortale, ci pare chiar atrasă de acestea.
xenoboti
Foto: Captura YouTube

VIDEO Cercetătorii au creat primii roboți vii folosind celule de la broaște

de N.O. HotNews.ro
Marţi, 14 Ian 2020 Science - Tehnologie
Cercetătorii americani au creat prima mașină vie montând celule de la broasca africană cu gheare în mici roboței care se pot mișca cu propriile picioare, relatează The Guardian.
Creier (foto: Getty Images)
Foto: Digi24.ro

Digi24: Anul în care oamenii au fost pe punctul să devină zei. Cum a fost readus la viață creierul unui porc mort și cum se vindecă paralizia

de Digi24 Digi24.ro
Sâmbătă, 11 Ian 2020 Science - Tehnologie
2019 a fost un an remarcabil în știința medicală. Cercetătorii au reușit să facă progrese incredibile privind ameliorarea simptomelor unor boli incurabile sau redarea mobilității persoanelor paralizate și menținerea creierului în viață după moarte.
holograma printesei Leia
Foto: Captura YouTube

Holograma prințesei Leia din ”Star Wars” aproape de a deveni realitate: Cercetătorii au dezvoltat o tehnologie prin care hologramele pot fi ”atinse”

de N.O. HotNews.ro
Miercuri, 13 Nov 2019 Science - Tehnologie
Mai mulți cercetători au dezvoltat o tehnologie care poate proiecta holograme care pot fi în același timp văzute cu ochiul liber, auzite și atinse, potrivit unui studiu publicat miercuri în revista Nature, relatează AFP.
Masina autonoma 5G
Foto: Hotnews

Cum va schimba tehnologia 5G lumea și care-i adevărul despre conspirațiile care au ajuns și-n România

de Răzvan Băltărețu HotNews.ro
Joi, 7 Nov 2019 Science - Tehnologie
Tehnologia 5G, ca orice tehnologie nouă, a pus imaginația oamenilor în mișcare. Au apărut teorii ale conspirației, proteste de stradă. În ce măsură însă sunt îndreptățite îngrijorările oamenilor care se tem că le va fi pusă în pericol sănătatea? Încercăm să explicăm în textul de mai jos.
Procesorul Sycamore
Foto: Google

VIDEO Google spune că a atins ”supremația cuantică” și că sistemul creat poate efectua în 200 de secunde operațiuni pentru care cel mai rapid computer de acum are nevoie de 10.000 de ani

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 23 Oct 2019 Science - Tehnologie
Google a anunțat în revista Nature că a atins ”supremația cuantică”, anunțul oficial venind la o lună după ce a apărut pe surse informația despre reușita din complicatul domeniu al computerelor cuantice - care se folosesc de puterea mecanicii cuantice pentru a face un număr uluitor de calcule. Cu o zi înainte de publicare, rivalii de la IBM au contestat cele susținute de Google, spunând că studiul este eronat deoarece Google ar fi supraestimat drastic dificultatea sarcinii şi cât timp ar dura rularea acesteia pe un computer clasic. Reușita Google a fost lăudată de foarte mulți și considerată ca fiind o etapă majoră în tehnologie.
Sabre
Foto: Captura YouTube

O nouă tehnologie va aduce zborurile de la Londra către Australia la patru ore, iar către New York la o oră

de A.Th.C. HotNews.ro
Joi, 26 Sept 2019 Science - Tehnologie
Referindu-se la munca de pionierat a companiei Reaction Engines din Oxford, care realizează motorul Sabre, Graham Turnock, CEO la UK Space Agency, a spus: „Am adus la împlinire motorul de rachetă Sabre, care ne-ar putea duce în Australia în nu mai mult de patru ore”. La viteze Mach 5.4, zborul de la Londra la New York va dura doar o oră.
Allen Institute
Foto: allenai.org

​Science Report O nouă izbândă pentru inteligența artificială: a trecut un test pentru clasa a VIII-a

de A.Th.C. HotNews.ro
Vineri, 6 Sept 2019 Science - Tehnologie
Acum patru ani, 700 de savanți din domeniul calculatoarelor au participat la un concurs pentru un sistem de inteligență artificială (A.I.) care să treacă un test pentru clasa a VIII-a. Premiul era de 80.000 de dolari. N-au reușit. Cel mai avansat sistem a făcut 60% din test. A.I. n-a putut atinge abilitățile de limbaj și logică pe care elevii trebuie să le aibă când încep liceul. Dar săptămâna aceasta, Allen Institute for Artificial Intelligence din Seattle a făcut cunoscut că un sistem a trecut testul cu ușurință. A răspuns la peste 90% din întrebările testului pentru a VIII-a și la peste 80% pentru clasa a XII-a.
Jielong
Foto: SpaceAlliance

Competitia privata se ascute si pe piata rachetelor din China

de I.B. HotNews.ro
Joi, 22 Aug 2019 Science - Tehnologie
O alta racheta de clasa mica isi face debutul pe piata chineza. Sambata 17 august, baza spatiala Jiuquan a gazduit lansarea unei noi rachete chineze de clasa mica. Jielong 1 a fost prezentata pe piata ca o noua alternativa privata la rachetele operate de agentia spatiala CNSA., potrivit Space Alliance. Jielong 1 este comercializata la un pret de 6 milioane de dolari pe lansare, adica 30.000 de dolari per kilogram.
Agentia Spatiala Europeana
Foto: ESA

Agenţia Spaţială Europeană lansează în spaţiu cel mai nou satelit, din Guyana Franceză

de I.B. HotNews.ro
Joi, 8 Aug 2019 Science - Tehnologie
Agenţia Spaţială Europeană (ESA) a lansat cu succes cel mai nou satelit al său pe orbită, din Portul Spaţial European din Kourou, Guyana Franceză. Este al doilea satelit lansat pentru a se alătura unei constelaţii care formează Sistemul European de Releu de Date (EDRS), care permite utilizatorilor să observe Pământul aproape în timp real, contribuind la accelerarea timpilor de răspuns în situaţii de urgenţă, potrivit site-ului Euronews, citat de Rador.

Maimuta
Foto: Flickr

Cercetătorii vor să creeze maimuța-om. Scopul ar fi transplantul de organe

de Redactia HotNews.ro
Vineri, 2 Aug 2019 Science - Tehnologie
Într-o mișcare controversată, o echipă de cercetători din SUA și China au creat embrioni hibrizi, parțial din maimuță și parțial umani, scopul fiind acela de a crea o specie mixtă care are celule umane astfel încât animalul să poată fi folosit ca sursă de organe pentru transplant, scrie Technology Review, citând cotidianul El País.

Proiectul ELI-NP - Laserul de la Magurele
Foto: ELI-NP.ro

MTI: Centrele de superlaser din Ungaria şi Cehia au înfiinţat în comun un consorţiu de cercetare

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 17 Iul 2019 Science - Tehnologie
Centrul de superlaser din Praga şi cel din Szeged au înfiinţat, în comun, un consorţiu internaţional, numit Consorţiul European de Infrastructură de Cercetare (ERIC), în aşa fel încât în cadrul cercetărilor ştiinţifice să poată profita mai bine de capacităţile şi oportunităţile celor două centre de cercetare de nivel înalt, potrivit MTI și Rador.
Dependenta de tutun
Foto: Pixabay

Germania: Tutun care conține cantități aproape nedectabile de nicotină, produs prin tehnica de editare genetică CRISPR

de A.Z. HotNews.ro
Miercuri, 26 Iun 2019 Science - Tehnologie
O echipă de oameni de știință de la Universitatea Tehnică din Dortumnd, Germania, au dezvoltat o metodă pentru a produce plante de tutun care conțin cu 99.7% mai puțină nicotină, scrie Futurism.
KLM Royal Dutch Airlines
Foto: Captura Twitter

Premieră în industria aeronautică: KLM, SKyNRG si SHV Energy vor construi prima fabrică europeana de bio combustibil pentru aviație

de N.O. HotNews.ro
Vineri, 7 Iun 2019 Science - Tehnologie
Compania aeriană KLM investește într-o fabrică de bio combustibil pentru industria aeronautică, care va fi construită de SkyNRG în Delfzijl, Olanda, și este programată pentru a fi inaugurată în 2022. Din anul 2022, centrala va produce anual 100.000 de tone de bio combustibil, precum și 15.000 de tone de bioGPL, ca produs secundar. Materia primă folosită pentru producție va fi formată din deșeuri reziduale, cum ar fi uleiul de gătit, provenind preponderent din fabricile din zonă.
Furhat
Foto: Stirile ProTV

Știrile ProTV: Interviu cu cel mai avansat robot social din lume. ”Sunt femei frumoase în România”. VIDEO

de Stirile ProTV Stirile ProTV
Luni, 20 Mai 2019 Science - Tehnologie
“Roboții sunt viitorul”! O spune Furhat, cel mai avansat robot social, din lume, aflat zilele acestea în București, la festivalul de tehnologie ″Tech Week”.
Kilogramul a fost "recantarit"
Foto: https://physics.nist.gov/

​Adio, "Le grand K"! Noua definiție a kilogramului a intrat în vigoare

de R.M. HotNews.ro
Luni, 20 Mai 2019 Science - Tehnologie
Adio "Le grand K"! Noua definiție mondială a kilogramului, independentă de orice obiect fizic, a intrat în vigoare luni, scrie AFP.
Ose
Foto: LoraDiCarlo

Un dispozitiv sex-high-tech primește în cele din urmă premiul refuzat în ianuarie la Las Vegas

de A.Th.C. HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Mai 2019 Science - Tehnologie
Osé, dispozitivul premiat care utilizează patente în microrobotică, modelare biologică și inginerie pentru a oferi femeilor orgasme complexe, provoacă o jenă imensă respectabilei asociații tehnologice care acordă premiile la faimosul Consumer Electronics Show.
Vremea la


/
Maine:
|

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
​Bancul zilei: Vecinii și ajutatul aproapelui
Vasile, vecinul lui Ion merge la acesta și-l întreabă: - Mă, ce era cu cei doi bărbați care au fost la tine mai devreme? - Nimic, ce să fie...
Bancul zilei: Resuscitat la Poarta Raiului
Cică Sf. Petru stătea cum stă Sf. Petru la poarta raiului și aștepta „musafiri”, ca de obicei. La un moment dat aude un ciocănit...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by