Curiosity a descoperit un "obiect stralucitor" pe solul rosu al planetei Marte, care ar putea fi o parte desprinsa din robot, a afirmat luni seara NASA, citata de AFP.

Robotul Curiosity pe MarteFoto: NASA

In partea de jos a imaginii se poate vedea obiectul stralucitor.

"Echipa care se ocupa de Curiosity a decis sa nu foloseasca bratul robotic, luni, 8 octombrie, dupa ce a detectat prezenta unui obiect stralucitor pe sol, care ar putea fi o piesa a robotului", a declarat agentia spatiala luni, intr-un comunicat.

"Curiosity va lua alte imagini ale obiectului pentru a ajuta echipa tehnica sa-l identifice si sa evalueze impactul sau eventual asupra activitatilor de prelevare".

Robotul s-a oprit pe un pat de nisip la finele saptamanii trecute pentru a-si testa echipamentele de prelevari geologice.

Cu o durata de doi ani, misiunea Curiosity are drept scop explorarea planetei rosii si incercarea de a verifica daca in trecut ar fi existat conditii propice vietii pe Marte.

Dispozitivul spatial, cu o valoare de 2,5 miliarde de dolari, a aterizat in 6 august in craterul Gale, marcand un nou capitol in istoria explorarii interplanetare.

Videoclipul prezinta primul material solar colectat de cupa robotului.