Compania americana SpaceX a lansat ieri noapte, dupa o amanare de aproximativ 24 de ore de la data anuntata initial, cea de a sasea misiune Dragon de alimentare a Statiei Spatiale Internationale, ISS. Amanarea, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, nu a avut un impact asupra lansarii, cea de a doua incercare de zbor desfasurandu-se fara probleme, potrivit Space Alliance.

Racheta Falcon 9 v1.1, folosita din nou in versiunea reutilizabila a plecat de la baza spatiala Cape Canaveral, la ora programata, 20:10 UTC si a plasat cargoul spatial Dragon dupa numai 10 minute intr-o orbita de transfer. De acolo Dragon va manevra timp de 2.5 zile, urmand sa se lege la ISS vineri.

Dragon CRS 6 are o incarcatura de 2015 kg la decolare (in mare parte echipamente pentru 40 din cele 250 de experimente stiintifice care se desfasoara acum pe statie, insa si cateva Cubesat-uri) si urmeaza sa transporte la intoarcere, 1370 de kg de deseuri de pe ISS. Misiunea CRS 6 se va termina printr-o reintrare controlata in atmosfera, Dragon urmand sa ajunga in Oceanul Pacific, in apropierea coastelor Californiei, de unde va fi recuperat de inginerii SpaceX.

Revenind la Cubesat-urile incarcate la bordul lui Dragon CRS 6, acestea sunt Flock-1e 1-14, A3R (Arkyd-3 Reflight) si Centennial 1.