Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic
Articol webPR

Sistem IT care contribuie la prelungirea activitatii profesionale a personalului medical de peste 50 de ani

de     Smile Media
Vineri, 24 iulie 2015, 15:16 Science - Tehnologie


Let it flow
Foto: SIVECO
Un proiect IT european, denumit in mod sugestiv "LetItFlow", isi propune prelungirea activitatii profesionale a personalului medical. Concret, in cadrul acestui proiect se proiecteaza si implementeaza fluxuri specifice de lucru care ajuta personalul medical de peste 50 de ani (asistenti medicali, infirmiere si tehnicieni de laborator) in indeplinirea sarcinilor zilnice,  astfel incat acestia sa se poata adapta usor la noile proceduri, protocoale si tehnici de operare.

Proiectul LetItFlow este cofinantat de Comisia Europeana, Ministerul Industriei, Energiei si Turismului din Spania, Institutul Salud Carlos III din Spania, Agentia austriaca de Cercetare-Promovare FFG, Organizatia pentru sanatate, cercetare si dezvoltare din Olanda si Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii din Romania. 

Partenerii implicati in proiect sunt reprezentati de 3 companii recunoscute in domeniul IT&C din Romania si Europa, un institut de cercetare de traditie in domeniul tehnologiilor avansate in domeniul IT&C si doua spitale universitare de renume din Romania si Spania.

Compania Integrasys din Spania  este coordonator, iar parteneri sunt SIVECO Romania, Noldus Information Technology Olanda,  AIT - Austrian  Institute of Technology, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti si University Hospital Virgen Macarena, Sevilla, Spania.

LetItFlow se bazeaza pe platforme fixe si mobile care interactioneaza cu personalul medical, ghidandu-l in activitatile zilnice.

Prin aplicatiile pe care le dezvolta, proiectul LetItFlow realizeaza doua deziderate majore: faciliteaza managementul schimbarii la nivelul institutiilor (prin proceduri, metode, instructiuni, protocoale) si include utilizarea tehnologiilor de varf in indeplinirea sarcinilor zilnice ale personalului medical, sporindu-i astfel eficienta, eficacitatea si viteza de reactie.

"Ne bazam in acest proiect pe expertiza pe care o avem in realizarea de solutii informatice pentru domeniul medical. Specialistii nostri vor defini scenariile de caz, vor colecta, agrega, analiza si arhiva informatiile medicale relevante. Acestea vor fi incluse in platforma prin care se va ghida si eficientiza activitatea personalului medical, in vederea prelungirii activitatii  profesionale si dupa varsta de 50 de ani",  a declarat Otilia Bularca, responsabil de proiect, SIVECO Romania.

Solutia de asistare a personalului medical cu varsta peste 50 de ani va fi introdusa intr-o prima faza in spitalele din tarile membre ale consortiului, iar apoi si in alte tari ale UE.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2330 vizualizari

Vremea la


/
Maine:
|

ESRI

Prin „Queen’s Gambit” Netflix ne arată că geniile sunt banale până când ajung subiecte de serial

Cursă contra-cronometru pentru România să cheltuiască cele 30 de miliarde de euro din planul de redresare. Comisarul European pe Transporturi: „Ultimele plăți se pot face în 2026. După acel termen, lucrările trebuie finanțate din alte surse”

Trenuri de legendă și amintiri dintr-o epocă ce nu va mai reveni - Octavian Udriște: De locomotiva cu aburi trebuia să ai grijă ca de o ființă, avea mai mult suflet

VIDEO Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești: Imagini din dronă cu tronsonul unde românii de la UMB lucrează în forță. „Deja pe 70 la sută se va ajunge în situația de a se putea turna asfalt”

​VIDEO. 25 de întrebări despre vaccinul anti-COVID-19 (3): Am 20 de ani și nu am fost niciodată bolnav, de ce ar trebui să mă vaccinez?

Povestea omului care a făcut prima fotografie acum aproape 200 de ani

Autostrada Sibiu - Pitești - Bătaie mare pe cel mai scump tronson licitat vreodată în România: 15 oferte depuse de la firme din Europa, Turcia și China / UPDATE: Care sunt constructorii

Lupta cu sistemul: Nicușor Dan a suspendat un funcționar care a dat aviz de defrișare pentru grădina unor case de pe Kiseleff, unde ar putea apărea blocuri de 4 etaje, și pe care primarul încearcă să o salveze de 10 ani

Investiții personale în criză. Andrei a investit de Black Friday, nu a cheltuit. N-are acasă un Turbion în miniatură, dar gândește pe termen lung

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by