Juriul cunoscutei competitii International Project Excellence Awards, organizate de International Project Management Association (IPMA), a publicat recent lista celor mai performante proiecte din lume. Una dintre cele patru recunoasteri speciale oferite de juriu - Striving for Excellence - a fost acordata unui proiect facut de romani in Malta.

Radu Jugureanu, eContent Manager in cadrul SIVECO RomaniaFoto: SIVECO

Intalnirea juriului competitiei internationale IPMA International Project Excellence Award a avut loc in perioada 25-26 iulie la Bruxelles, si a reunit reprezentanti din Elvetia, Germania, Olanda, China si Romania.

Acest proiect, derulat de firma romaneasca SIVECO, este unul strategic pentru Malta, fiind o componenta esentiala in demersul sau de modernizare a sistemului educational. Importanta proiectului este cu atat mai mare, cu cat Malta se afla in topul tarilor europene privind eficienta şi folosirea solutiilor de eGovernment, implementate şi operationale la toate nivelurile administratiei publice.

“Suntem fericiti şi mandri ca proiectul implementat de noi pentru Ministerul Educatiei din Malta a fost selectat ca exemplu de excelenta de catre autoritatea suprema in materie de management de proiect, IPMA. Ce alta recunoastere poate confirma mai bine valorea pe care o aduc profesorii si specialiştii IT romani in proiectele internationale, si calitatea solutiilor IT romanesti? Suntem siguri ca suntem pe drumul cel bun, mai ales ca este pentru a opta oara cand IPMA recunoaste calitatea proiectelor realizate de SIVECO, ce schimba mentalitati si genereaza progres pentru milioane de oameni din intreaga lume si care determina un clar profit cognitiv pentru proiectele din domeniul educatiei”, declara Radu Jugureanu, eContent Manager in cadrul SIVECO Romania.

Infiintata in 1965 in Elvetia, IPMA este considerata autoritatea mondiala din domeniul managementului de proiect reprezentand peste 55 de asociatii de membri, din Europa, Asia, Africa, Orientul Mijlociu, Australia şi America de Nord si de Sud.

Proiectul implementat de SIVECO pentru Ministerului Educatiei din Malta a constat in realizarea unei suite de solutii de tip eLearning, compuse dintr-o vasta biblioteca de continut educational digital pentru matematica, stiinte, studii sociale, limba engleza, limba malteza, geografie si istorie, un program de instruire pentru profesori şi un editor de continut, ce permite profesorilor sa işi creeze propriile lectii, adaptate cerintelor elevilor. Lectiile digitale contin animatii, jocuri educationale cu valoare pedagogica, simulari complexe şi experimente ştiintifice.