Elon Musk spune că Neuralink, compania sa cunoscută pentru testele cu implanturi cerebrale, a pus un cip în craniul unei maimuțe, l-a conectat la creier cu cabluri minuscule, iar maimuța joacă jocuri video ”cu mintea”. ”Nu este deloc o maimuță nefericită”, a spus Musk într-un interviu la Clubhouse, o aplicație de social media care câștigă popularitate.
Într-un experiment care ar putea transpune în viața reală situații din filmul „Planeta maimuțelor”, oameni de știință au inserat gene umane în fetusul unei maimuțe pentru a mări substanțial creierul primatei. Și a funcționat.
De Black Friday foarte mulți cumpără produse de care nu au nevoie sau lucruri care s-au scumpit în săptămânile dinainte și s-au ieftinit de Vinerea Neagră. Sunt mai multe mecanisme psihologice care-i fac pe oameni să cumpere fără măsură și multe emoții contează aici, de la invidie și frică, până la lăcomie și uneori chiar și altruism.
Oamenii de ştiinţă de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) au dezvoltat o tehnologie prin care pot manipula visele, prin îmbinarea unei aplicaţii cu un dispozitiv pentru monitorizarea somnului denumit Dormio şi au demonstrat, în cadrul unui nou studiu, că pot introduce anumite elemente în visul unei persoane, transmite vineri Live Science.
Acum patru ani Elon Musk promitea că va dezvolta prin compania Neuralink un implant discret și nedureros care va permite creierului uman să comunice cu computerele, totul fiind parte a unui proiect super-ambițios care ar permite acestor implanturi să ajute la vindecarea unor boli precum paralizia. Musk a prezentat acum câteva zile primele implanturi cerebrale, puse însă pe creierul unor porci. Evenimentul a fost pe larg comentat și reacțiile au fost foarte diverse, de la speranțe mari, până la catalogarea ca fiind ”un teatru al neuroștiințelor” care promite enorm dar realizează puțin.
O echipă de cercetători israelieni a reuşit să descifreze mecanismul de supravieţuire activat în creier în condiţii de incertitudine, de conflict stresant cu o necesitate de asumare a riscurilor, a anunţat Universitatea din Tel Aviv (TAU), potrivit agenţiei Xinhua citată de Agerpres.
Studii citate de publicația Le Monde arată că în timpul perioadei de izolare, când au fost active multe restricții de mișcare, copiii au petrecut mult mai mult timp în fața diverselor ecrane și s-au mișcat mai puțin. Timpul de lectură a crescut și el, însă nici de departe atât de mult precum cel de ecran.
Primul joc video dedicat tratării tulburării de deficit de atenție și hiperactivitate a fost aprobat de către Agenţia Alimentelor și Medicamentelor din Statele Unite (FDA), relatează
CNN.
de Digi 24 Digi24.ro
Să visezi ceva și apoi să vezi că ceea ce ai visat chiar se întâmplă pare ceva de domeniul supranaturalului. Dar fiecare dintre noi a experimentat deja această stranie senzație de „déjà-vu”.
De la melodiile de dragoste la piesele de dans și cântecele de leagăn, muzica făcută în culturile disparate din toată lumea prezintă anumite tipare universale, potrivit unui studiu care sugerează o anumită similitudine în modul în care mințile umane creează muzică, relatează Reuters.
Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, a spus într-o discuție de o oră despre viitorul tehnologiei, că dispozitivele wearables pe care le putem controla cu ajutorul creierului au toate șansele să devină realitate, iar Facebook lucrează la asta din 2016. El a mai spus că în unele cazuri vor funcționa mai bine implanturile cerebrale, dar mai sunt multe lucruri de pus la punct. Este vorba de ”brain-computer interface”, unul dintre cele mai controversate subiecte care este însă mai apropiat de filmele SF decât de răspândirea în lumea reală.
Autoritățile române au cerut ajutorul FBI pentru ancheta în cazul Caracal, iar agenția federală americană are tradiție în stabilirea profilului psihologic al criminalilor și are o divizie specializată care a fost înființată în urmă 35 de ani. Profilerii analizează cantități mari de date pentru a crea profilul psihologic, comportamental și legal al unui infractor periculos. Sunt folosite și elemente de statistică, dar și de observație, iar marele pariu este ca profilerii să poată, spre exemplu, anticipa acțiunile infractorilor, pentru ca aceștia să poată fi opriți la timp.
Terapia cu substanțe psihedelice care implică utilizarea ciupercilor halucinogene sau MDMA pentru a trata afecțiunile psihice ar putea fi aprobată în Australia în următorii 5 ani, iar guvernul statului australian Victoria ar putea deveni un lider în cercetarea din domeniu, scrie
The Guardian.
Creierul femeilor funcționează mai bine la temperaturi mai ridicate, au descoperit oamenii de știință, intervenind astfel în bătălia sexelor pentru telecomanda aerului condiționat, scrie Guardian.
Oamenii de știință au dezvoltat un mecanism de decodificare care "traduce" activitatea cerebrală direct în vorbire, relatează
The Guardian. "Pentru prima dată [...] putem genera propoziții întregi bazate pe activitatea cerebrală a individului", a declarat Edward Chang, profesor în neurochirurgie
Învăţarea limbii materne în primul rând sau a oricărei alte limbi străine până la vârsta de 18 ani nu sunt lucruri uşoare, conform unui nou studiu publicat de jurnalul Royal Society Open Science. Conform studiului, un adult obişnuit, vorbitor nativ de limba engleză, a învăţat în medie 12,5 milioane de bits de informaţii legate de limbaj.
de redactia HotNews.ro
Trei tipi rezervă o cameră la hotel. Plătesc online 30 de euro pentru o noapte. Adică, cate 10 euro de fiecare. Ajung la recepție si sunt anunțați ca beneficiază de un discount de 5 euro. Primesc banii cash si generoși, oferă 2 euro recepționerului drept bacșiș. Au rămas cu 3 euro din cei 5. fiecare și-a oprit cate 1 euro. Deci în loc de 10 euro, fiecare a cheltuit doar 9 euro pe cameră. La urmă iși fac socotelile cu suma cheltuită. Adică: (9 euro X 3 persoane) + 2 euro bacșiș = 29 euro. Unde au greșit la socoteală?
Doi tați și doi fii se așează la masă. Fiecare dintre ei mănâncă câte un ou. In total ei mănâncă trei ouă. Este posibil? Puteți explica?
Creierele copiilor care petrec mult timp jucându-se pe dispozitive mobile şi navigând pe internet par să prezinte anumite modificări, potrivit rezultatelor preliminare ale unui studiu ambiţios realizat de cercetători de la National Institutes of Health (NIH) din Statele Unite, citaţi de postul de televiziune CBS, preluat de Agerpres.
Programul de inteligență artificială Alpha Zero de la compania DeepMind a reușit să-și uimească creatorii nu doar prin faptul că a ”zdrobit” cel mai performant program de șah, ci mai ales prin modul de joc creativ, dinamic și cu totul diferit de tiparul jocului de șah. AlphaZero a pornit cu cunoștințe minime de șah, după patru ore juca precum un super-profesionist, iar după un an de analiză a evoluției sale s-a ajuns la concluzia că programul a dezvoltat un stil de joc nemaivăzut până acum.