CREIERUL
Vise
Foto: MorgueFile.com

MIT a dezvoltat o tehnologie care poate introduce sugestii în vise

de I.B. HotNews.ro
Sâmbătă, 26 Sept 2020 Science - Creierul
Oamenii de ştiinţă de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) au dezvoltat o tehnologie prin care pot manipula visele, prin îmbinarea unei aplicaţii cu un dispozitiv pentru monitorizarea somnului denumit Dormio şi au demonstrat, în cadrul unui nou studiu, că pot introduce anumite elemente în visul unei persoane, transmite vineri Live Science.
Implantul The Link
Foto: Captura YouTube

Elon Musk, Neuralink, porcușorii și implantul cerebral - Teatru al neuroștiințelor sau un plan cu șanse de reușită?

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 1 Sept 2020 Science - Creierul
Acum patru ani Elon Musk promitea că va dezvolta prin compania Neuralink un implant discret și nedureros care va permite creierului uman să comunice cu computerele, totul fiind parte a unui proiect super-ambițios care ar permite acestor implanturi să ajute la vindecarea unor boli precum paralizia. Musk a prezentat acum câteva zile primele implanturi cerebrale, puse însă pe creierul unor porci. Evenimentul a fost pe larg comentat și reacțiile au fost foarte diverse, de la speranțe mari, până la catalogarea ca fiind ”un teatru al neuroștiințelor” care promite enorm dar realizează puțin.
Creier
Foto: Pixabay

Cercetătorii au decodificat mecanismul din creier asociat asumării riscurilor

de S.J. HotNews.ro
Luni, 31 Aug 2020 Science - Creierul
O echipă de cercetători israelieni a reuşit să descifreze mecanismul de supravieţuire activat în creier în condiţii de incertitudine, de conflict stresant cu o necesitate de asumare a riscurilor, a anunţat Universitatea din Tel Aviv (TAU), potrivit agenţiei Xinhua citată de Agerpres.
Loc de joaca
Foto: Hotnews

Mult mai mult ecran, prea puțină mișcare - Cum au fost afectați copiii de perioada de izolare

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 29 Iun 2020 Science - Creierul
​Studii citate de publicația Le Monde arată că în timpul perioadei de izolare, când au fost active multe restricții de mișcare, copiii au petrecut mult mai mult timp în fața diverselor ecrane și s-au mișcat mai puțin. Timpul de lectură a crescut și el, însă nici de departe atât de mult precum cel de ecran.
Endeavor RX
Foto: Akili Interactive

Primul joc video pentru tratarea ADHD a fost aprobat în Statele Unite

de S.J. HotNews.ro
Marţi, 16 Iun 2020 Science - Creierul
Primul joc video dedicat tratării tulburării de deficit de atenție și hiperactivitate a fost aprobat de către Agenţia Alimentelor și Medicamentelor din Statele Unite (FDA), relatează CNN.
Somn
Foto: pixabay.com

Digi 24: Există cu adevărat vise prevestitoare? Ce spun oamenii de știință; teoria care ne poate da peste cap concepțiile

de Digi 24 Digi24.ro
Duminică, 24 Nov 2019 Science - Creierul
Să visezi ceva și apoi să vezi că ceea ce ai visat chiar se întâmplă pare ceva de domeniul supranaturalului. Dar fiecare dintre noi a experimentat deja această stranie senzație de „déjà-vu”.
Nyangatom
Foto: Captura video

Studiu: De la romanțe la cântecele de leagăn, muzica din lumea întreagă are trăsături comune, indiferent de cultură

de N.O. HotNews.ro
Vineri, 22 Nov 2019 Science - Creierul
De la melodiile de dragoste la piesele de dans și cântecele de leagăn, muzica făcută în culturile disparate din toată lumea prezintă anumite tipare universale, potrivit unui studiu care sugerează o anumită similitudine în modul în care mințile umane creează muzică, relatează Reuters.
Mark Zuckerberg
Foto: Facebook

Mark Zuckerberg se gândește serios la gadget-urile ce vor putea fi manevrate cu ajutorul creierului: Am putea ajunge să controlăm cu gândul ceva în realitatea virtuală sau augmentată

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 11 Oct 2019 Science - Creierul
Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, a spus într-o discuție de o oră despre viitorul tehnologiei, că dispozitivele wearables pe care le putem controla cu ajutorul creierului au toate șansele să devină realitate, iar Facebook lucrează la asta din 2016. El a mai spus că în unele cazuri vor funcționa mai bine implanturile cerebrale, dar mai sunt multe lucruri de pus la punct. Este vorba de ”brain-computer interface”, unul dintre cele mai controversate subiecte care este însă mai apropiat de filmele SF decât de răspândirea în lumea reală.
FBI Profiler
Foto: math.uci.edu

Cazul Caracal, la FBI - Cum stabilesc specialiștii FBI profilul psihologic al criminalilor în serie

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 25 Sept 2019 Science - Creierul
Autoritățile române au cerut ajutorul FBI pentru ancheta în cazul Caracal, iar agenția federală americană are tradiție în stabilirea profilului psihologic al criminalilor și are o divizie specializată care a fost înființată în urmă 35 de ani. Profilerii analizează cantități mari de date pentru a crea profilul psihologic, comportamental și legal al unui infractor periculos. Sunt folosite și elemente de statistică, dar și de observație, iar marele pariu este ca profilerii să poată, spre exemplu, anticipa acțiunile infractorilor, pentru ca aceștia să poată fi opriți la timp.
Ar putea drogurile psihedelice sa trateze anxietatea si depresia?
Foto: captura ecran

Terapia cu substanțe psihedelice ar putea fi aprobată în Australia în următorii 5 ani

de A.Z. HotNews.ro
Vineri, 12 Iul 2019 Science - Creierul
Terapia cu substanțe psihedelice care implică utilizarea ciupercilor halucinogene sau MDMA pentru a trata afecțiunile psihice ar putea fi aprobată în Australia în următorii 5 ani, iar guvernul statului australian Victoria ar putea deveni un lider în cercetarea din domeniu, scrie The Guardian.
Aer conditionat
Foto: pixabay.com

Oamenii de știință intervin în lupta pentru telecomanda aparatului de aer condiționat: Creierul femeilor funcționează mai bine în birouri cu temperaturi mai ridicate

de G.S. HotNews.ro
Joi, 23 Mai 2019 Science - Creierul
​Creierul femeilor funcționează mai bine la temperaturi mai ridicate, au descoperit oamenii de știință, intervenind astfel în bătălia sexelor pentru telecomanda aerului condiționat, scrie Guardian.
Stephen Hawking
Foto: Captura YouTube

Cercetătorii au construit un dispozitiv care traduce activitatea cerebrală direct în vorbire

de A.Z. HotNews.ro
Joi, 25 Apr 2019 Science - Creierul
Oamenii de știință au dezvoltat un mecanism de decodificare care "traduce" activitatea cerebrală direct în vorbire, relatează The Guardian. "Pentru prima dată [...] putem genera propoziții întregi bazate pe activitatea cerebrală a individului", a declarat Edward Chang, profesor în neurochirurgie
Invatare limbi straine
Foto: Pixabay.com

Creierul are nevoie de o capacitate de stocare echivalentă cu 1,5 MB pentru a stăpâni limba maternă (studiu)

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 30 Mar 2019 Science - Creierul
Învăţarea limbii materne în primul rând sau a oricărei alte limbi străine până la vârsta de 18 ani nu sunt lucruri uşoare, conform unui nou studiu publicat de jurnalul Royal Society Open Science. Conform studiului, un adult obişnuit, vorbitor nativ de limba engleză, a învăţat în medie 12,5 milioane de bits de informaţii legate de limbaj.
Ora de matematica
Foto: Digitaliada.ro

UPDATE Problema de vacanță Trei tipi la hotel

de redactia HotNews.ro
Vineri, 28 Dec 2018 Science - Creierul
​Trei tipi rezervă o cameră la hotel. Plătesc online 30 de euro pentru o noapte. Adică, cate 10 euro de fiecare. Ajung la recepție si sunt anunțați ca beneficiază de un discount de 5 euro. Primesc banii cash si generoși, oferă 2 euro recepționerului drept bacșiș. Au rămas cu 3 euro din cei 5. fiecare și-a oprit cate 1 euro. Deci în loc de 10 euro, fiecare a cheltuit doar 9 euro pe cameră. La urmă iși fac socotelile cu suma cheltuită. Adică: (9 euro X 3 persoane) + 2 euro bacșiș = 29 euro. Unde au greșit la socoteală?
  • Vezi soluția

Matematica
Foto: pixabay.com

Problemă de vacanță: Părinți și copii la masă

de Redacția HotNews.ro
Joi, 27 Dec 2018 Science - Creierul
Doi tați și doi fii se așează la masă. Fiecare dintre ei mănâncă câte un ou. In total ei mănâncă trei ouă. Este posibil? Puteți explica?
Copil cu tableta
Foto: pixabay.com

Creierele copiilor care petrec mult timp pe tablete și telefoane par să prezinte anumite modificări - studiu

de G.S. HotNews.ro
Luni, 10 Dec 2018 Science - Creierul
Creierele copiilor care petrec mult timp jucându-se pe dispozitive mobile şi navigând pe internet par să prezinte anumite modificări, potrivit rezultatelor preliminare ale unui studiu ambiţios realizat de cercetători de la National Institutes of Health (NIH) din Statele Unite, citaţi de postul de televiziune CBS, preluat de Agerpres.
Sah Alpha Zero
Foto: Captura YouTube

VIDEO Programul AlphaZero de la Google și-a uimit creatorii prin modul în care a câștigat la șah. Și-a dezvoltat propria intuiție și strategii cu totul neașteptate, bazate pe curaj și joc la sacrificiu

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 7 Dec 2018 Science - Creierul
Programul de inteligență artificială Alpha Zero de la compania DeepMind a reușit să-și uimească creatorii nu doar prin faptul că a ”zdrobit” cel mai performant program de șah, ci mai ales prin modul de joc creativ, dinamic și cu totul diferit de tiparul jocului de șah. AlphaZero a pornit cu cunoștințe minime de șah, după patru ore juca precum un super-profesionist, iar după un an de analiză a evoluției sale s-a ajuns la concluzia că programul a dezvoltat un stil de joc nemaivăzut până acum.
Creier
Foto: Pixabay

​VIDEO Transparența activității neuronale și libertatea de gândire

de G.T. HotNews.ro
Vineri, 30 Nov 2018 Science - Creierul
Oamenii de știință din domeniul neuroștiințelor au investigat de multă vreme funcționalitatea creierului în detaliu și au obținut rezultate remarcabile până în prezent. Cu toate acestea, sunt necesare cercetări suplimentare pentru a ajunge în punctul în care reușim să citim cu acuratețe gândurile și intențiile unei persoane. În materialul video de mai jos, produs sub umbrela Ted Ed, Nita Farahany oferă câteva indicații prin care putem vedea în viitor și anticipa impactul pe care tehnologia de decodare a activității creierului o va avea asupra fiecărui aspect al vieții noastre.
Stres
Foto: pixabay.com

Cum variază nivelul de cortizol pe parcursul zilei și când suntem mai predispuși la stres

de G.T. HotNews.ro
Joi, 29 Nov 2018 Science - Creierul
Evenimentele declanșatoare de stres ce au loc în partea a doua a zilei transmit un impuls mai slab asupra hormonilor specifici stresului, prin comparație cu evenimentele ce se petrec în prima parte a zilei; această constatare indică faptul că subiectii umani suferă de o vulnerabilitate crescută la evenimentele stresante ce au loc pe parcursul serii, prin comparație cu restul momentelor din zi, informează global.hokudai.ac.jp.
Portretul lui Edmond Belamy
Foto: Christies

Tabloul creat de algoritmi s-a vândut cu 432.000 de dolari, sumă de peste 40 de ori mai mare decât cea estimată

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 26 Oct 2018 Science - Creierul
Un tablou creat cu ajutorul unui soft de inteligență artificală s-a vândut la Christie's cu 432.000 de dolari, deși estimările indicau maxim 10.000 de dolari. Pictura se numește ”Portretul lui Edmond de Belamy” și seamănă cu unele portrete ale artiștilor nord-europeni din secolele XVIII și XIX.
Vremea la


/
Maine:
|

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Alegeri 2020, sondaj la iesirea de la urne
Alegeri 2020, sondaj la iesirea de la urne:- Cum ati votat de data aceasta?- Cu masca, cu manusi si cu dezinfectant.- Dar cu cine ati votat?- Am pus stampila pe prima pagina, nu vedeam prea bine din cauza vizierei....
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by